Tatlıları, çayları, meyveleri lezzetlendiren tarçın sayısız faydaya sahip. Sağlıklı yaşamak isteyen, diyet yapan ya da tatlı kullanımını sınırlandırmak isteyenler için tarçının kullanımını teşvik etmek amacıyla faydalarını derledik. İşte tarçının faydaları!
Antioksidan kaynağıdır.
Hem çubuk hem de toz formda olabilen tarçının en bilinen faydalarından biri yüksek miktarda antioksidan içermesidir. Vücudunuzdaki toksinlerden arınmak ve bağışıklığınızı kuvvetlendirmek için mutlaka tüketmelisiniz.
Kalp hastalığı riskini en aza indirir.
Kolesterolü ve kan şekerini dengelemesiyle bilinen tarçın, en sık rastlanılan ve ölüm riski bulunan kalp hastalığı riskini en aza indirir.
Anti-diyabetiktir.
Kan şekerini düşürdüğü için diyabet hastaları için son derece faydalıdır. Elma gibi kan şekerini yükselten meyvelerin üzerine tarçın seperek yerseniz kan şekerinizde herhangi bir dalgalanma olmaz.
Kansere karşı korur.
Kanser hücrelerinin büyümesini engellediği saptanan tarçını her gün demlediğiniz çayınıza atabilirsiniz.
Enfeksiyonlarla mücadele eder.
Antibakteriyel özelliklere sahip olduğundan vücuttaki bakteri ve enfeksiyonlarla savaşır. Diş iltihabı, mantar enfeksiyonu gibi rahatsızlıklar için birebirdir.
Tatlı krizini kontrol altına alır.
Sağlığınız için ya da kilo kaybetmek amacıyla tatlı kullanımını sınırlandırdıysanız, tatlı krizlerinizi kontrol altına almak için yulaf lapasına tarçın serperek tüketebilirsiniz. Aynı şekilde sıcak süte tarçın serperek tüketmek de tatlı krizi için en iyi yöntemdir. Tarçının faydaları arasında zayıflamaya yardımcı olması da vardır.
Mide ağrısına iyi gelir
Tarçın, ağır yemekler sonrası midede oluşan ağrıyı yok etmek için birebirdir. Çayınıza ya da kahvenize tarçın koyarak tüketebilirsiniz.
Soğuk algınlığına iyi gelir.
Özellikle kış aylarında soğuk algınlığı, nezle, grip gibi hastalıkları çabuk geçirmek için tarçın tüketilmelidir. Öksürük, burun akıntısı gibi durumlara da iyi gelir. Hasta olmayı da önlediği için kış aylarında suyunuza bir adet çubuk tarçın atarak bağışıklığınızı güçlendirebilirsiniz.