Obezite
Obezite, artan bir salgındır: İnsanlar, metabolizmaya ve sağlığa olumsuz müdahale eden ve gittikçe artan hareketsiz yaşam tarzları benimsiyorlar. Ortalama kalori alımı vücut tipine, cinsiyete ve yaşam tarzına bağlı olarak 1.500 kalori ile yaklaşık 2.500 kalori arasındadır. Trans yağlar ayrıca kilo alımını artırır, ağırlığın nörolojik bileşenlerini etkileyebilir. Araştırmalar, trans yağ tüketiminin artmasının hızla kilo almasına yol açtığını gösteriyor.
Popüler Kültür ve Yeniden Kullanılan Yağlar
Medya ve popüler kültür, kızarmış yiyeceklerin olumsuzluklarını küçümsüyor ve birçok insanın yaşam tarzında normal bir durum olarak ilan ediyor. Fast food restoranında yemekler oluşturulurken yağların yeniden kullanılmasının zararlarından söz edilmez. Patates kızartmalarını tekrar tekrar aynı yağa batırdıklarını gördünüz mü? Bu yemekler genellikle zararlı kalıntılarla doludur… Özellikle fast food yerlerinde kızartılmış yiyeceğe karşı dikkatli olun.
Kalp Yetersizliği
Kızartılmış gıda alımından kaynaklanan en önemli olumsuz sağlık etkisi kalp yetmezliğidir. Peynir, patates kızartması, kızarmış yumurta gibi aşırı pişmiş yiyecek tüketimi aşırı kiloya, yüksek kan basıncına neden olur ve bu da diyabet gelişimine neden olabilir. Bunların hepsi kalp yetmezliği risk faktörüdür. Böyle bir hastalığın olasılığı, sürekli olarak yüksek oranda kızartılmış yiyecek tüketimi ile % 68 artar.
Gut Mikropları
Bilimsel verilerde mevcuttur: bir birey kızarmış yiyecek tükettiğinde, bağırsak mikropları böyle beslenmeye alışır ve daha sonra aynı şeyi daha fazla talep etmeye başlar. Böylece, düzenli olarak kızartılmış yiyecekler yerseniz, vücudunuz sizden daha fazla tüketmenizi istemeye başlar. Düzenli olarak yemeyi bırakırsanız, beyniniz özlemle sonuçlanan yağlı gıda tüketimine olan talebi artıracaktır.
Koroner Hastalıkları
Yağlı gıdalar, kalp hastalıkları için tüm çöktürücü faktörler olan yüksek BP (kan basıncı), kolesterol ve diyabete neden olur.. Bu nedenle kalp krizi ve kalp yetmezliği riskleri daha genç yaşları içerecek şekilde artmakta ve genişlemektedir. Daha az işlenmiş besinler içeren sağlıklı beslenmenin koroner hastalıkların olasılığını azalttığı gözlemlenmiştir.
Diyabet
İnsülin direncinin, haftada iki defadan fazla kızarmış yemek yiyen kişilerde ortaya çıktığı gösterilmiştir. Tip 2 diyabetin istatistiksel olarak ortaya çıkması, bir bireyin kızarmış gıda tüketiminin de artmasıyla artmıştır.