Zihinsel yanılgılarımız hayatımızın her alanını etkiliyor.Üzerine daha derin düşünme uğraşına girmediğimiz düşüncelerimizin yanında alternatif olmuyor başka türlü bir şey mümkün değilmiş gibi bir düşünceye girmemize sebep oluyor.
Bunlar aslında bizim otomatik düşüncelerimizdir. Bu düşünceler erken yaşam deneyimlerimizle oluşuyor ve hayatımız boyunca devam ediyor.Freud’un da bilinç altı teorisi aslında bu yöndedir. 0-6 yaş aralığındayken bilinçaltımıza yerleşmiş olan düşünceler tüm hayatımız boyunca kendini sürdürmeye devam eder. Biz onları fark edip hack’leyene kadar.. Burdan da anlayabiliyoruz ki farkındalık aslında her şeydir. Bu otomatik düşüncelerimizi farkında olmak demek de oto pilotta giden yaşamımızın direksiyonunu kendi bilincimizle elimize almak demek aslında.
Kendi isteğimizle beynimizi ev düşüncelerimizi yönlendirmenin önemini de böylece anlamış oluyoruz. Her düşüncenin aslında hayatımız boyunca bizi nasıl yönlendirdiği, değiştirmek için artıdan çaba sarf etmek ve farkındalık gerektirdiği apaçık ortada.
Bu noktada önemli olan şey önce tespiti doğru yapabilmek aslında. Düşündüğümüz, otomatik olarak bizi şartlandıran düşünceleri fark edersek değişimleri için de ilk adımı atmış oluyoruz.