Kadınların korkulu rüyası miyomlar, şiddetli belirtilerle ortaya çıkan ve yaşam kalitesini olumsuz etkileyen bir rahatsızlık. İşte her 5 kadından 1’inde görülen miyom rahatsızlığı ile ilgili bilgiler.
Miyom Nedir?
Düz kas hücrelerinden doğan bir tür kitle olan miyom, iyi huyludur. Miyomların boyutu ve bulundukları bölge çeşitli belirtilere sebep olabilir. Şiddetli belirtiler göstermeden düzenli kontrollerle miyomları tedavi ettirebilir ve ciddi rahatsızlıkların önüne geçebilirsiniz.
Miyom Tedavisi
Kanama gibi belirtiler gösteren miyom rahatsızlığında öncelikle belirtilerin yok edilmesi için bir tedaviye başlanır. Daha sonra miyomun bulunduğu bölge ve büyüklüğüne göre bir cerrahi işlem yapılır. Ameliyatın açık ya da kapalı olması tamamen miyomun boyutuna ve yerleşim yerine göre belirlenir.
Miyomun Belirtileri
Anormal derecede görülen kanama, kasık bölgesinde şiddetli ağrılar, kısırlık, erken doğum ya da düşük gibi belirtiler miyomu işaret edebilir.
Miyom Nedir? Miyom Nasıl Tedavi Edilir?
Miyomlar, zamanında tespit edilmese bile kansere dönüşme ihtimali olmayan kitlelerdir. Yalnızca ağrı ve kanama gibi şikayetlere sebep olurlar. Ancak kanama dolayısıyla anemi gibi rahatsızlıklara da sebebiyet verebilir. Miyomların herhangi bir oluşma sebebi tespit edilememiştir. Genellikle genetik olduğu düşünülmektedir. Ortaya çıkan belirtilerin yanı sıra yapılan ultrason ve jinekolojik muayene ile kolayca tespit edilebilir. Miyomların en büyük tehlikelerinden biri de kısırlığa sebep olmasıdır. Bu açıdan hamile kalamayan ya da hamileliği erken sonlanan kadınların miyomun tespiti için bir uzmana başvurmaları şarttır.