Halitozis olarak bilinen ağız kokusu, insanların sosyal hayatlarını olumsuz etkileyen faktörlerin başında geliyor. Naneli şeker, mentollü sakız, diş fırçalama gibi önlemlerle önüne geçilmeye çalışılsa da yeterince başarılı olunamıyor. Ağız kokusuna neden olan faktörleri gelin birlikte inceleyelim.
Diş Çürükleri
Ağız içerisinde bilinen ya da bilinmeyen diş çürükleri dişin çevresindeki besin artıkları ve bakteriler sebebiyle oluşmaktadır. Bu da ağız kokusunun en önemli nedenlerinden biridir. Uzmanlar ağız ve diş sağlığına gerekli önemin gösterilmesi ve sık sık bir uzmana gösterilmesinden yana.
Düzensiz Diş Fırçalama
İdeali günde 2, 3 kere olan diş fırçalama işi her insanda farklılık gösteriyor. Ağız kokusuna karşı bir önlem olarak görülen diş fırçalama günde isterseniz 2 isterseniz 3 kez olsun ama düzenli ve sürekli olsun.
Dil Fırçalamak
Ağız ve diş sağlığı için diş fırçalamak ne kadar önemliyse dil fırçalamak da bir o kadar önemli. Çünkü dil yapı itibariyle girintili çıkıntılıdır ve buralarda yemek artıkları birikerek kokuya neden olabilir. O yüzden dişlerinizi fırçalarken dilinizi fırçalamayı da unutmayın.
Hastalıklar
Mide ülseri, solunum yolu hastalıkları gibi hastalıklar da ağız kokusuna neden olan sebeplerden biridir.
Alkol ve Tütün Kullanımı
Herkesin bildiği gibi tütün ve alkol ağızda kötü kokuya neden oluyor ve sadece ağızda kötü koku bırakmakla kalmayıp tüm vücuda zarar veriyor.