Yalan söylemek bazen çok zorlayıcı bir eylem de olsa bazısı bu konuda bir hayli iyi olabiliyor. Ancak en iyi yalanı söyleyen insanın bile muhakkak bir açığı veya savunmasız olduğu bir noktası mutlaka vardır, öyle değil mi? Karşınızdakinin yalan mı yoksa doğruyu mu söylediğini hayatınızda birçok kez merak etmişsinizdir, eminim. Bugün bu konu üzerinde duracağız. Karşınızda, karşınızdaki insanın yalan söylediğini anlamanın yolları!

Ağızlarını Kaparlar
Ellerini ağızlarına götüren ve ağızlarını kapatma eyleminde bulunanlar genelde yalan söylerler! Bunun dışında bu insanlar bu esnada ellerini başlarına, karınlarına ve hassas bölgelerine de koyabilirler. Bunun sebebiyse yalan söylerken kendilerini savunmasız hissetmeleridir.
Çok Fazla Detay Verirler
Yalan söyleyen insanların bir huyu da sessiz kalmakta zorlanmalarıdır. Yalanlarını fazladan bilgi vererek her seferinde örtme eğilimi içinde olurlar.

Her An Kaçacakmışcasına Otururlar
Vücut pozisyonu olarak kapıya veya çıkışa dönük olarak her an kalkıp gidecekmişçesine otururlar ve bunu bilinçsizce yaparlar.
Sözleri ve Beden Dilleri Birbiriyle Çelişir
Beden dilleri asla kurdukları cümlelerde geçen olaylar veya anlatmak istedikleri şey ile uyumlu değildir. Üzücü bir şeyden bahsederken gülebilirler mesela.

Nefes Alış Verişleri Farklılaşır
Kalp atışı ve kan akışı hızlandığından nefes alış verişleri de hızlanır.
Göz Hareketlerinde Değişimler Görülür
Gözler ruhun aynasıdır derler ya, aynen öyle! Gözleri çıkışa, gökyüzüne veya kapı, pencereye bakan insanlar genelde yalan söyleme eğilimi içerisinde olurlar.

Agresiflerdir
Sohbet esnasında mantıklı bir sebep olmaksızın sinirlenebilen insanlar genelde yalancılardır.
Çok Hareket Ederler
Gerginlikten kaynaklı kişiler çok fazla jest ve mimik kullanır, çok fazla hareket ederler. Saçları, yüzleri ve kulaklarıyla oynayabilir, ayakları hareketlenebilir.