Kapsül Dolap Nedir Nasıl Yapılır sorusu günümüzde kafaları kurcalayan konulardan… Zira bu yeni bir trend. Buradaki ana fikir ise en az parçayla son derece ‘sadeci’ bir yaklaşımla yeterli ve şık olabilmek. Hepimizin odasında kocaman gardıropları vardır mutlaka. Ama acaba 10’larca kıyafet arasından ancak kaç tanesini kullanıyoruz hiç düşündüğünüz oldu mu?
Kapsül Dolap Nedir Kapsül Dolap Nedir
Her yeni giren yeni sezonda bitmeyen yeni trendler kapımızı çalarken, sonu gelmez ucuzluk kampanyaları, black freeday gibi fenomenlerle alış veriş çılgınlığımız bitmiyor neredeyse. Ve bu konuda tüm dünyaca tüketici toplumlara döndük çıktık. Alışverişe harcadığımız paralar, giymeyip dolapta beklettiğimiz parçalardan dolayı belki de acınacak kadar çok olabilir.
Kapsül Dolap Nedir Kapsül Dolap Nedir
Markalaşmanın yaygınlaşması ve tüketici çılgınlığı birbirini sürekli körükleye dursun bu konuda insanlığı frenleyecek olan yeni trendler de oluşmuyor değil. Örneğin bunlardan biri de kapsül gardırop fikri.Susi Faux’un buluşu olan bu sistemde modası geçmeyen etek, ceket – pantolon, gömlek gibi parçalara yer veriliyor. Bu klasik parçalar hemen hemen zamansız ve her zaman giyebileceğimiz ürünlerden oluşturuluyor.
Kapsül Dolap Nedir Kapsül Dolap Nedir
Kapsül Gardırop Nasıl Yapılır?
Bu sorunun en basit cevabı 30 – 40 adet giysi parçasıyla yaşamayı başarmak üzere kurgulanıyor. Elbette bu parçaların hepsi birbiriyle uyumlu olmalı. Bu duruma göre 3 aylık mevsimsel süreçlerde başka hiçbir ürüne ihtiyacınız olmuyor. Kısacası kapsül gardıroplardaki günlük – ofis – özel gün kombinlerinizin 30 – 40 parçayı aşmaması gerekiyor.
Kapsül Dolap Nedir Kapsül Dolap Nedir
Kapsül Gardıropta Bulunması Gereken Basic Parçalar Nelerdir?
- Beyaz tişört
- Kot pantolon (siyah – mavi)
- Kot gömlek ve mont
- Spor ayakkabı
- Bir adet tüvit takım
- Siyah ceket – etek artı pantolon kombinleri ve elbette beyaz gömlek
Bu gibi basic ürünlerle kapsül gardırobunuzu maksimum 30 ila 40 parçaya kadar genişletebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken noktalar mevsimsel renk değişikliklerine, uygun aksesuar seçimine ( atkı, şal, bere, şapka v.b. g.b.) dikkat etmek, farklı stillere dönük parçalara yer vermek ve öğrenmeye açık olmak olmalı.