Black Mirror Hayranları için Electric Dreams ve Konusu.. Black Mirror dizisini nefesiniz kesilerek izlediyseniz ve son sezon çıktığında bir çırpıda bitirdiyseniz olmanız gereken yerdesiniz. Black Mirror’ın son sezonunu bir çırpıda bitirince kendinizi boşluğa düşmüş gibi hissedebilirsiniz. Merak etmeyin, size keyif alacağınız yepyeni bir antolojik dizi önereceğiz.
Electric Dreams’in Konusu
Electirc Dreams’in konusu bilim-kurgu kategorisinin ünlü isimlerinden Philip K.Dick’in kısa hikâyelerinden oluşuyor. Dizi, 50 dakikalık bağımsız on bölümden oluşuyor. Dizinin yapımcılığını alanında başarılı olan Bryan Cranston yapmaktadır, hatta dizinin bir bölümünde kendisi de yer almaktadır. Diziyi İngiliz ve Amerikan yazarlar birlikte yazıyor. Dizinin on bölümü ilk olarak ABD’de Amazon üzerinden yayınlanmıştır. Daha sonra İngiltere’de Channel 4’da yayınlanmaya başlamıştır.
Electric Dreams’in Oyuncu Kadrosu Oldukça Kaliteli
Electric Dreams’in oyuncu kadrosu oldukça ünlü, kaliteli isimlerden oluşuyor. Oyuncu kadrosunda Steve Buscemi, Geraldine Chaplin, Bryan Cranston, Anthony Boyle, Benedict Wong, Terrence Howard, Richard Madden, Greg Kinnear, Timothy Spall ve birçok ünlü isim yer almakta.
Electric Dreams Antolojik Yapısıyla Black Mirror’a Fazlasıyla Benzetilmekte
Black Mirror ve Electric Dreams antolojik yapılarıyla birbirine benzemekte. Dizinin bağımsız bölümlerden oluşması sıkılmadan izlemenizi sağlıyor. Electric Dreams içeriğine baktığınızda ilk etapta Black Mirror’dan kopyalanmış gibi gözükmekte fakat bizim tavsiyemiz ön yargılı davranmadan izlemeniz.
Electric Dreams’in Black Mirror’dan Farkı İşleyiş Tarzı
Dizi, Black Mirror’a göre daha ağır bir anlatıma sahip. Bundan kaynaklı olarak ilk bölüm sizin için oldukça ağır ve yavaş bir işleyiş tarzına sahip gelebilir. Bizim tavsiyemiz devam etmeniz, ilerleyen bölümlerde dizi sizi kendine bağlayacak. Dizinin stiline alışmanız için kendinize birkaç bölümlük zaman tanımanızı tavsiye ederiz.
Electric Dreams İnsanların Kolay Çözeceği Bir Kurguyu Tercih Etmiyor
Dizi, kolay anlaşılır olmayı ve çözülmeyi tercih etmiyor. Çoğu düşünceyi net bir şekilde sunmuyor. Dizinin amacı izleyici kitlesi ile etkileşim kurmak ve dizinin alt metnindeki mesajları çözmek için izleyicinin düşünmesini ve kafa yormasını sağlamak. Örneğin; dizinin ilk bölümünde normaller ve telepatlar olmak üzere iki grup bulunmakta fakat dizi doğrudan bir şekilde hangi grubun kötü, hangi grubun iyi olduğunu söylemiyor. Bu kanıya izleyici kitlesinin varması için açık kapı bırakılmış.
Electric Dreams’in Jeneriği Akılda Kalıcı Notalara Sahip
Dizinin müzikleri için Harry Gregson-Williams, Olafır Arnalds, Cristobal Tapia de Veer, Brian Transeau, Mark Isham ve Bear McCreary ile çalışıldı. Müzikleri dinlediğinizde kaliteli ve başarılı bir altyapıya sahip olduğunu anlayacaksınız. Hatta günlük hayatınızda çalma listenize eklenecek şarkıları diziden edinebilirsiniz.
Electric Dreams’i İzlemenizi Şiddetle Tavsiye Ediyoruz
Yapım, içerik ve kurgu olarak oldukça başarılı. Black Mirror’ın ardından aynı tadı verebilecek başarılı bir dizi olan Electric Dreams’i şiddetle tavsiye ediyoruz.