Aşırı Öz Önem
İçinde Narsisistik Kişilik Bozukluğu taşıyan herkes kendine aşırı derecede önem veriyor. Onlar sanrıların ve dünyanın kendilerinin etrafında döndüğünü düşünüyorlar. Ve dünyanın etraflarında dönemeyeceğine inanmak için yeterince aklı başında olsalar bile kendilerini çok önemli bir parçası olarak görüyorlar.
Sanrısal Hak Hakkı
Üstün muameleye hak kazandıkları çağrışımını türeten “kendilerine” sürekli işaret ederler. “En iyisini istiyorum” hissine sahiptirler. Ayrıca, sıra beklemek, hatta işleri adil ve doğru şekilde gerçekleştirmek istemiyorlar. Aşırı önemlerinden ötürü, dünyadaki diğerlerinden önce ve daha iyi bir şekilde haklara sahip olduklarını düşünüyorlar. Hak ettiklerini düşündükleri mükemmel hizmeti alamadıkları için aşırı öfke ve sabırsız yaşayabilirler.
Şişirilmiş Başarılar
Elde ettikleri başarılar sayesinde kendilerini üstün bir sıraya koyuyorlar. Ayrıca, çoğu zaman bu yetenekler ve sonuçlar abartılıyor çünkü en iyisini hak ettiklerini biliyorlar ve çabalarıyla en iyisini elde ettiler.Dahası, bu kazanımlar ve yetenekler onları her şeyi hakkettiklerini, buna hak kazandıklarını düşünmeye yöneltebilir.
Tanınmak İçin Sürekli Arzu
Sahip oldukları aşırı önem duygusu ile, kazandıkları başarıları ve sahip olduklarına inandıkları yetenekleri; Onlar için bir tanınma aracı. Her yerde tanınmayı istiyorlar. Çoğu zaman içinde yaşadıkları toplum ve toplumla ilgili birçok kişisel sorun yaşarlar. Ayrıca, hak ettiklerini düşündüğü şeyi alamadıkları için kendilerini depresyonda hissedebilir veya oldukça kızgın olabilirler.
Üstün Halüsinasyon
Narsisistik Kişilik Bozukluğu çeken bir birey, gerçek yaşam halüsinasyonuyla yaşar. Kendilerini diğer kişiden daha üstün görür ve sıklıkla birilerini küçümseyebilir veya onlara hakaret edebilir. Öfkeyle hareket edebilirler, hatta öteki kişiyi herkes üzerinde sanrılı üstünlüklerini sağlamak için görmezden gelebilirler.Bu davranış genellikle yalnızlığa yol açar, çünkü kimse bu tür bir insanla birlikte olmak istemez. Sorun, ne kişinin ne de o kişinin… Bireyin aklında derinlere yatan rahatsızlığı anlamadığı gerçeğinde yatmaktadır.
Kibir
Ellerinde bulabilecekleri her şeyi kontrol etmeye yönlendiren egemen doğa, zehirli bir çevreye götürür onları. Şişirilmiş yetenekleri ve kazandıkları başarılarla, hiç şüphesiz bunun hakkında övünç duyarlar. Fanteziler zihinlerini ele geçirirken, gerçeklik onlara sert bir şekilde etki etmiyor.
Aldatma ve Manipülasyon
Üstlendikleri başarı fantezileri nedeniyle, genellikle manipülasyona başvuruyor ve işlerini yapmak için aldatıcı yollar kullanıyorlar. Sorgulanamaz iyilikler bekliyorlar ve bunu alamadıklarında stresli ve öfkeli oluyorlar Manipülatif ve aldatıcı iş yapma tarzları genellikle etraflarındaki insanlarla sorunlara yol açar. Ayrıca onların duygularıyla ilgili sorunları olmalarına da neden olabilir.
İçsel Apati
Apati, ilgi veya coşku eksikliği demektir. Duygularıyla ilgili problem çoğu kez, en iyi olduğunu düşündüklerinin farkındadır, çünkü öfkeyle veya sanrısal bir başarının fantezileriyle meşgul olabilirler. Duygu spektrumundaki ekstremiteler sıklıkla bunlarla sonuçlanır.
Aşırı Otoriterlik
“Söylediklerimi yapın”, otoriter insanların en sevdiği çizgi. Başkalarına bir şeyler empoze etme eğilimindedirler. Bu tür insanlar kendi kendine takıntılı ve kendi merkezlidir. Otoriter insanların öz güvenleri eleştiri nedeniyle kırılmaz, ancak insanlar emirlerini reddettiği zaman kırılır. Hiç kimsenin sıkıntılarını veya sorunlarını umursamadan, emir veren ve işlerini yaptıran kişilere rastlamış olmalısınız. Bu insanları bu kategoriye koyabilirsiniz